Ana Sayfa » , » Blogunuza yazacak konu mu bulamıyorsunuz?

Blogunuza yazacak konu mu bulamıyorsunuz?

Yazar Unknown on 10 Mart 2013 Pazar | 00:04

blogkonusu
Hemen hemen tüm webmasterların yaşadığı sorunların başında gelir, bloglarına yazacakları yazıların konularını bulamamak. Genellikle tüm webmasterların aklına bilgisayar dışında herhangi bir işle uğraşırken yazacak onlarca konu gelsede, bilgisayar başına geçtiğinde webmasterlar malesef bu konuları hatırlamazlar.

Düzenli olarak blogunuza içerik girmek size hem takipçi, ziyaretçi açısından hemde istatistiksel açıdan birçok getiri sağlar ancak blogunuza yazacak konu bulamıyorsanız, düzenli olarak blog tutma fikri sizin için sadece bir düşüncede kalır. Bu yazımda ise sizlere blogunuza yazacağınız yazılar için konu bulmanıza yardım edecek birkaç öneride bulunacağım.
  • Takip edin! Blogunuzla aynı kategoride ki rakip blogları takibinize alın, onların yazdığı yazıları inceleyin ve içlerinden en çok ilgi görenleri belirleyin. Bu sırada okuyacağınız onlarca makale size, blogunuza yazı yazabileceğiniz birkaç konu hakkında fikir sağlar.
  • Bir şeyler okuyun! Blogunuzun konusuyla alakalı bulabildiğiniz kitapları, dergileri vs. okumaya özen gösterin. Okuma esnasında ilginizi çeken konuları daha sonra blogunuza yazmak üzere bir kağıda ya da not defterine not alın. Bu sayede blogunuza yazabileceğiniz konular bulabilirsiniz. Örneğin yemek tarifleri yazdığınız bir blogda yazacak tarif konusunda sıkıntı yaşarsanız, bu konuda yazılmış kitapları, gazete eklerini inceleyebilirsiniz ya da annenizin gizli yemek tarifi kitabına göz atabilirsiniz :)
  • Soruları cevaplayın! Eğer takipçisi çok, ziyaretçisi bol bir bloga sahipseniz büyük ihtimalle iletişim sayfanızdan size günde birkaç tane soru gelmektedir. Bu soruları mail ile cevaplamak yerine, blogunuza sorunun çözümünü yazarak cevaplayın. Bu sayede yazacak konu sıkıntısı yaşamazsınız.
  • Takipçilerinize sorun! Çeşitli anketler düzenleyerek veya direk konu açarak, takipçilerinizin sizden hangi konularda yazı yazmanızı istedikleri konuları hakkında bilgi sahibi olabilir, gelen yorumlar sayesinde de yazacak konular hakkında fikir elde edebilirsiniz.
  • Popüler yazılarınızı inceleyin! Blogunuza yazdığınız ve ziyaretçileriniz tarafından fazla ilgi gören yazılarını belirleyip, bu yazıların konuları hakkında daha ayrıntılı, daha derin yeni yazılar yazabilirsiniz.
  • Site içi arama istatistiklerinize bakın! Site içi arama istatiktiklerinizi kontrol ederek, ziyaretçilerinizin sitenizde neleri aradığını görebilirsiniz. Bu sayede henüz yazı yazmadığınız konuları kolaylıkla belirleyebilirsiniz.
  • Arşivleri inceleyin! İlk maddede sizlere blogunuzla alakalı blogları takip etmenizi önermiştim, şimdi ise bu blogların arşivlerini incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu sayede gözünüzden kaçmış, daha önce makale yazmadığınız konuları tespit edebilirsiniz.
  • Konuk yazarlar! Her şeyi yaptınız ancak hala yazacak konular bulamıyor musunuz? O halde blogunuzu güncel tutmak adına blogunuza misafir yazarlar alabilirsiniz.
Yukarıda ki maddeler tüm bloglar için uygulanabilir maddelerdir, şimdi ise kişisel blog sahiplerine yukarıda ki maddelere ek olarak birkaç öneride bulunacağım.
  • Anılarınızı anlatın! Aklınıza hakkında yazı yazacak herhangi bir konu gelmiyorsa, anılarınızı takipçilerinizle paylaşabilirsiniz, bu takipçilerinizi de sevindirir.
  • Listeler oluşturun! Ziyaretçilerinize önerilerde bulunduğunuz listeler hazırlayın ve onları blogunuzda paylaşın. Örneğin şuan da benim bu yazıyı yazmam gibi.
  • İncelemeler yapın! Herhangi bir program, elektronik alet, kitap vs. gibi aldığınız veya kullandığınız ürünlerin incelemelerini yapabilir ve bu incelemeleri blogunuzda paylaşabilirsiniz.
  • Eleştirin! Gündemde ki bir konuyu, bir blogu, bir programı, bir düşünceyi vs. eleştirmek adına blogunuzda yazılar yazabilirsiniz. Ancak bu durumlar da eleştirilerinizin dozunu fazla kaçırmamanızı öneririm.

1 yorum:

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Bilgi Küpü - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..